De vlinder telt geen maanden doch momenten. Ze heeft tijd genoeg. (Rabindranath Tagore)

De vlinder telt geen maanden doch momenten. Ze heeft tijd genoeg. (Rabindranath Tagore)

De vlinder telt geen maanden doch momenten. Ze heeft tijd genoeg. (Rabindranath Tagore)

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik dacht; ’12 mei 2022 dat is nog zo ver weg! Ik hoef me nu zeker nog niet druk te maken over mijn pensioengerechtigde leeftijd.’ Niets is minder waar gebleken en ook nog in meerdere opzichten. 

 

Praktische zaken

Over al die praktische zaken zoals bijvoorbeeld mijn uitgestelde AOW uitkering, de huidige situatie in de wereld en andere zogenaamd belangrijke zaken ga ik het niet over hebben. Het is vandaag 12 mei 2022 en ik ben 65 jaar. Wat is de tijd snel verstreken.

 

Wat is de beste leeftijd?

Toen ik 18 jaar was, kon ik niet wachten tot ik 25 jaar zou zijn. Die leeftijd leek mij het summum. Op mijn 25e dacht ik echter: ‘Oei, de 30 komt in zicht’. Zo was er met bepaalde leeftijden altijd wel iets van een waardeoordeel in mijn hoofd. Inmiddels weet ik dat elke leeftijd zijn schoonheid en ook uitdagingen heeft. Dat is nou precies het leven. 

 

De vlinder telt geen maanden doch momenten. Ze heeft tijd genoeg. (Rabindranath Tagore)

Het tellen van de vele momenten en tijd genoeg hebben waren mij in mijn jongere jaren volledig onbekend. Ik had haast. Haast om iets voor mij bijna ongrijpbaars te bereiken, namelijk gelukkig zijn. 

 

Ik zocht mijn geluk ook in de verkeerde dingen, zoals roem en succes najagen. Op het hoogtepunt van mijn carrière merkte ik dat dit niet correct was en gooide ik het roer om. Vanaf dat moment begon mijn echte reis. Ik kreeg meer en meer het besef dat het belangrijk is om te genietenen van de ontelbare prachtige momenten in de tijd.

 

Een prachtig leven

Dankbaarheid stroomt door mij heen voor het door mij geleefde leven tot nu toe. Ik kijk met een goed gevoel terug. Nergens heb ik spijt van. Dit was de levensweg die ik ‘moest’ bewandelen met al zijn pieken en dalen: Mijn levensweg.

 

Proosten op het leven

Vandaag, donderdag 12 mei 2022, vier ik mijn 65 jarige verjaardag. Dit doe ik samen met mijn fantastische levensmetgezel Arie. Vanuit de wetenschap dat er maar twee dagen in het jaar zijn waarop ik helemaal niets kan doen: De ene is gisteren, en de andere is morgen. Dit betekent dat vandaag de juiste dag is om onvoorwaardelijk lief te hebben, te geloven in het goede en op de eerste plaats te voluit te leven. (Dalai Lama)

 

Ik proost op het leven!

 

Liefs

 

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen