22 augustus 2016 
2 min. leestijd

4 redenen waarom 'alles tegenzit'!

4 redenen waarom 'alles tegenzit'!

Soms zijn er van die perioden dat echt alles tegenzit. Het gaat niet lekker op je werk, je voelt je vermoeid en hebt last van lichamelijk ongemak, de wasmachine gaat stuk en je weet niet waar je het geld vandaan moet halen voor een nieuwe en tot overmaat van is de relatie met je beste vriend(in) vertroebeld door een meningsverschil. Kortom je kunt wel een oppepper gebruiken.

Voor niets gaat de zon op!

Nu kun je twee dingen doen: wachten totdat het leven voor jou een positievere wending neemt of zelf het heft in handen nemen. ‘Kan ik dan een verandering realiseren?’ Die vraag stel jij wellicht na voorgaande zin. Wij denken dat de enige weg om meer vreugde en plezier in het leven te ervaren alleen door jouzelf gevonden en bewandeld kan worden.

Al die nare gebeurtenissen en lichamelijke klachten welke je lijken te overkomen, vinden namelijk hun oorsprong in je denken en handelen. Natuurlijk weten we dat je dit waarschijnlijk al talloze malen gelezen hebt of tegengekomen bent. De hamvraag is: ‘wat doe jij met deze wetenschap?’

Een beter leven creëren (fysiek, mentaal en materieel) begint bij gedachten management waardoor je op een hoger niveau gaat trillen. Negatief denken zorgt namelijk voor een lage trillingsfrequentie waardoor je automatisch meer van hetzelfde aantrekt. Alles is immers energie. En gelijksoortige energieën trekken elkaar aan.

4 redenen waarom alles tegenzit4 redenen waarom alles tegenzit

In het boek: ‘Verhoog je trillingsfrequentie van Penny Peirce’ stelt zij dat vastzitten in negativiteit 4 oorzaken heeft:

 • Je hebt een lage persoonlijke vibratie
  Vanuit angst kies je voor gedrag dat je niet voedt zoals;
  slachtoffer zijn, de ander de schuld geven, persé aan iets vasthouden dat je niet dient, roddelen, veroordelen, koppig zijn, verdoven van jezelf door drugs/alcohol/roken/eten, jezelf afwijzen etc.
 • Je gebruikt je wilskracht verkeerd
  In plaats van je intuïtie te volgen en erop te vertrouwen dat hetgeen wat goed voor je is op je pad komt, wil je kost wat kost iets forceren en/of bereiken. Dit kost veel energie en in de praktijk kom je meestal veel beren op de weg tegen.
 • Je werkt niet samen met golven en cycli
  Het leven en je leven ontvouwen zich in bepaalde golven en cycli. Meegaan in de flow of meedrijven in de stroom brengt je moeiteloos waar je wilt zijn. Tegen de stroom in zwemmen is een bekende uitdrukking en hoeft volgens ons geen verdere uitleg.
 • Je bent niet volledig bewust in elk moment aanwezig
  Je laat je leiden door wat er in de toekomst mogelijk kan gebeuren of hetgeen dat in het verleden is gebeurd. Het NU raakt hierdoor op de achtergrond. Je vergeet te genieten van al die mooie momenten die er elke seconde opnieuw zijn.

Hoe wordt ik dan meer bewust?

BlijHet zijn geen grote onoverkomelijke zaken die je nodig hebt om je leven in meer vreugde, plezier, geluk en welzijn door te brengen. Het vraagt om het nemen van een ferm besluit en een bewust aanwezig zijn in jezelf. Dit wil zeggen alert zijn op hetgeen je denkt en van daaruit doet. Bemerk je dat je negatief denkt, verander dan deze gedachten. Er is meer dan genoeg om dankbaar en blij mee te zijn ook al zijn je omstandigheden niet ideaal.

Wij passen zelf als hulpmiddel om bewust te zijn de ‘Ik-Leef-Bewust Methode’ toe en dat heeft voor prachtige veranderingen gezorgd.

Wat doe jij om meer bewust te leven?

Hartelijke groet
Claire en Arie

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen