12 april 2018 
3 min. leestijd

Als Je 24/7 Bij Me Zou Zijn Dan Zou Je Weten Dat .....

Als Je 24/7 Bij Me Zou Zijn Dan Zou Je Weten Dat .....

Tja ……. als je 24/7 bij me zou zijn, dan zou je weten dat het niet altijd goed met me gaat. Natuurlijk besef ik dat dit niet anders kan en toch ervaar ik zulke momenten als knap lastig.  Ik vind het nou eenmaal vervelend om niet lekker in mijn vel te zitten.  Maar ja, ‘wie vindt dit wel fijn?’ vraag ik me dan meteen af.

Het heeft ook te maken met het feit dat ik vrouwen help om vanuit meer liefde voor zichzelf gelukkiger te zijn. ‘Hoe kan ik dan de pitch matchen?’ is dan een vraag die me bezighoudt. Dat is op zo’n moment natuurlijk niet eenvoudig. Alhoewel ik transparant ben, vind ik ook dat ik niet elk persoonlijk ongemak hoef te communiceren. En toch ervaar ik dit als een dilemma. Ik wil graag congruent zijn in mijn boodschap.

Natuurlijk pas ik in een dergelijke periode de principes toe die ik ook met jou deel. Maar heel soms werkt het gewoonweg niet. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dan nog dieper mag graven naar dat wat gezien wil worden? Want hoe groot is de kans dat ik groei als alles lekker gaat? Ik denk dat deze heel klein is.

Hey Jij Daar, Wakker Worden!

Natuurlijk weet ik dat persoonlijke ontwikkeling voor de rest van mijn leven is en dat ik elke keer weer een laagje afpel! De laatste jaren lijken echter een behoorlijk beroep op mij te doen om versneld volledig  wakker te worden en 99,9% mezelf te zijn. Aan een kant vind ik dit een fantastisch proces en kan ik er toch van genieten.De andere kant is dat ik soms ook wel eens snak naar een langere adempauze. Dat zijn ook de momenten dat ik me soms echt vertwijfeld afvraag: ‘Hoe doen andere mensen dat toch‘? Dan lijkt het gras zoveel groener aan de andere kant.

In ieder geval hebben alle periodes van kommer en kwel me altijd verder gebracht. Dan zou je denken dat ik inmiddels wijzer ben en me hiertegen niet verzet. Dat is niet helemaal waar of beter gezegd helemaal niet waar :). Ik vecht er, tegen beter weten in, vrolijk op los. Totdat ik zo vermoeid ben en uiteindelijk nog maar een keuze heb en dat is overgave. Volledige acceptatie van dat wat is. Vechten is een diep ingesleten patroon bij mij en is nog een dingetje. Gelukkig ben ik me hiervan bewust en zie dat als het begin van een doorbraak.

De werkelijkheid

Omdat ik best actief ben op de Social Media krijg jij natuurlijk een bepaald beeld van mij! Nu weet ik dat heel gemakkelijk gedacht wordt: ‘Met Claire gaat het altijd goed‘. Ondanks het feit dat ik ook regelmatig mijn minder goede momenten deel. En dat is precies het onbedoelde maar toch misleidende effect van mooie foto’s en sprankelende teksten. Deze wekken de illusie dat ik altijd de perfecte gelukkige vrouw ben!  Dat is niet de werkelijkheid. Ik heb net als iedereen, te maken met mijn rugzakje, het gaat niet 24/7 goed. Misschien is het verschil wel dat mijn rugzakje inmiddels wat minder zwaar is en dat ik in het algemeen tegenwoordig sneller uit een ongewenste situatie kan stappen.

Wat ik beslist een heel groot voordeel van mijn eigen groei vind, is dat ik jou daardoor zo goed begrijp. Vaak heb je maar een half woord bij me nodig. Ik voel en weet vrij snel wat je doormaakt. Gewoon omdat ik in de achterliggende jaren veel zelf ervaren heb. Tot nu toe is het zo dat ik bij de meeste vrouwen altijd een of andere vorm van herkenning ontdek in hun verhaal. De ervaringen zijn verschillend maar de pijn, het verdriet, de eenzaamheid, het onbegrepen gevoel en onzekerheid zijn hetzelfde.

Mijn inlevingsvermogen vanuit dezelfde ervaring maakt dat ik jou zo goed begrijp en dat ik ook precies de juiste dingen kan zeggen. Dat wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen. Ik kan vanuit compassie naar je kijken zonder met je mee te lijden.  Ik geef jou het vertrouwen dat ook voor jou de zon opnieuw gaat schijnen. Dat jij, net als ik, ook kunt veranderen. Nu ik dit zo schrijf merk ik weer hoe blij ik daar van word. Deze wetenschap maakt dat ik mijn moeilijke momenten toch wat gemakkelijker doorleef.

Wat Wordt Er Momenteel Van Ons Gevraagd?

De huidige tijd vraagt om meer bewustzijn naar jezelf. De universele energieën zijn zeer krachtig en zagen de bekende poten onder onze stoel vandaan. Ons oude gedrag werkt niet meer. Hoe hard wij ook proberen dit vol te houden, is er uiteindelijk maar een conclusie: ‘Het mag anders’. Dus als jij je nu in een uitdagende periode bevindt, kijk of je het vechten achterwege kunt laten.

Ben lief, begripvol en zacht voor jezelf. Steun jezelf in de weg naar een mooie verandering. Omarm de moeilijkheden vanuit een open houding. Ontdek wat deze jou willen vertellen. En ja, ze blijven niet leuk! Maar als jij de wijze waarop je er naar kijkt verandert, dan veranderen de dingen waar je naar kijkt. Heb je daar hulp bij nodig en wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan een kijkje op deze website of stuur me een berichtje. Ik sta je graag vrijblijvend te woord.

Ik ben in ieder geval bezig met het verwerken van een laatst restje ‘oud zeer’. En ondanks soms pittige processen ben ik blij dat ik ze mag transformeren. Ik voel nu al een toegenomen kracht in mezelf en kijk er reikhalzend uit naar het moment dat ik dit gedeelte achter me laat. Want dat is het moment dat ik ‘volle kracht vooruit ga’.

Liefs

PS:
Wat vind jij lastig in jouw veranderingsproces?

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam.Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'.Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier.Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid.Liefs
Reactie plaatsen