Druk, druk, druk. Waarmee dan eigenlijk?

Druk, druk, druk. Waarmee dan eigenlijk?

Druk, druk, druk! Dat zijn we allemaal wel eens, maar waarmee dan eigenlijk? Op dit moment ligt er op mijn bordje heel veel werk. Alles komt tegelijk. Nieuwe klanten, nieuw systeem, twee trainingen, herzien van mijn e-boeken, boek schrijven en nog veel meer. Ik heb de neiging om alles in 1 dag te doen, waar normaal gezien 1 week voor staat. Het woord ‘snel’ en de zin ‘nog even dit doen’ zijn mijn beste vrienden. In mijn hoofd tollen de gedachten onophoudelijk. Hoe meer werk er ligt hoe creatiever ik word. Op zich positief maar het zorgt voor extra werk. Langzaam doch gestaag neemt de pressie in mezelf toe. Ik merk dat ik minder geniet van de dingen die ik uitvoer. Een heel herkenbaar gevoel vanuit het verleden. Gelukkig rinkelen dit keer heel snel alle alarmbellen.

Moeten maakt gek

Dit wil ik anders. Hoe kan ik het tij keren? Ik besef dat het vooral een mentale kwestie is. De hoofdgedachte is dat, álles binnen korte tijd klaar moet zijn. Voor wie dan en waarom? Beide vragen doen me beseffen, dat ík degene ben die deze hoge eisen stelt. De buitenwereld weet namelijk nergens van en heeft zeker geen deadlines. Uiteraard is het fijn als mijn producten, die vrouwen steunen om zichzelf te ontwikkelen, op de markt zijn. Of dat nu vandaag, volgende week of volgende maand is maakt uiteindelijk niet zo heel veel uit. De juiste mensen kiezen op het goede moment. Alles op zijn tijd. Essentieel is, dat ik het leuk heb. Niemand zit te wachten op een uitgeputte welzijnscoach en inspirator.

Druk, druk, druk! Tijd om te rusten

Arie zegt altijd: ‘Als je op zijn drukst bent, is het tijd om te gaan rusten‘. Dat is natuurlijk júist hetgeen lastig is om te doen, doch wel zeer effectief. Slechts een kwartiertje ontspanning kan al hernieuwde energie geven. Daarnaast is het essentieel om werktijd en vrije tijd te plannen. Eerlijk is eerlijk, dat doe ik niet. Ik heb geen stok achter de deur nodig, discipline genoeg. Daar wringt ook de schoen, ik heb teveel werklust. Alle reden dus om met plannen te starten. Wekelijks opschrijven wat ik wil doen zorgt voor rust in mijn hoofd. Beter alle werkzaamheden rustig op papier dan dollend in mijn grijze massa. Overigens gaat het niet alleen om mijn werk te plannen. Belangrijk is juist om ruimte te maken voor ontspanning.

Eveneens mag de dwanggedachte ‘het-moet–snel-klaar’ vervangen worden. Ik mag en wil genieten van de weg naar realisatie. Dat heeft niets te maken met haasten maar alles met zijn en tijd hebben. In dit kader is het tot slot goed om te melden dat ik het werkwoord ‘moeten’ veranderd heb in ‘willen’. Deze kleine doch krachtige verandering maakt een wezenlijk verschil. Kortom ik ben klaar voor een structureel ontspannen werkattitude, waarbij de kern relaxte intensiteit is.

Ik ben benieuwd naar jouw ‘gouden tip’ hoe meer rust te creëren. Je kunt je opmerking achter laten onder deze blog, zodat we elkaar kunnen inspireren. Samen staan we sterk!

hartLiefs
Claire

 

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Ilse koot
Door

Ilse koot

op 27 May 2016

Herkenbaar Claire! Ik ga gewoon toch naar de moestuin ondanks dat m'n werklust lang is, vertaal het als, ik ga toch ontspannen. Rust maakt nl dat ik beter in het nu kan blijven en het werk loopt echt niet weg. Wonderbaarlijk groeit alles om me heen beter, niet alleen de plantjes in de moestuin 😜 Liefs Ilse

Claire
Door

Claire

op 27 May 2016

Lieve Ilse Dank je voor je reactie. Ja, dan gaat alles moeitelozer :)

Reactie plaatsen