Een intens gevoel van diepe verbinding!

Een intens gevoel van diepe verbinding!

Ineens overvalt het me
Een intens gevoel van diepe verbinding en weten dat het goed is
Alle vervelende gebeurtenissen zijn weggevaagd
ze doen er niet meer toe
Al lang niet meer

Jij wist niet beter
Je hebt je best gedaan, meer dan dat
Want jij hebt mij gebaard
Ik ben ontsprongen uit jouw schoot

Ik zie je kwetsbaarheid
Een lief klein verwond kind
in het lichaam van een volwassen vrouw
met een ziel en een geest waar sinds kort gaten in geslagen zijn

Jij weet niet alles meer
Gelukkig weet je wel nog wie ik ben
Je huilt want je bent bang
Je wilt weg maar ‘ze’ laten je niet weg,
Het kan niet meer

Ik sla mijn armen om je heen
En troost je
Net zoals jij zo vaak met mij gedaan hebt
Moeder-dochter is nu dochter-moeder

Ik doe het met liefde
Niets is me te veel
Want ik hou van jou
Jij bent mijn moeder, je hebt mij het leven gegeven
en jouw beste beentje voorgezet
ook al heb ik dat regelmatig anders ervaren

Ondanks het verdriet vind ik het zo fijn dat ik zoveel liefde voel
Een tijdje niet gekund, een tijdje niet gewild,
een tijdje wel gewild en niet gevoeld
En nu is het er ineens, in volle kracht
Mam, ik hou van jou

 

Liefs

PS:

Deze blog is de derde in een reeks over allerlei processen, gevoelens en emoties rondom de dementie van mijn moeder.
Bij haar, haar partner en kinderen.

De tweede blog is: Help ik ben (g)een goede dochter!

De derde blog is: Kunnen jij en ik het verschil maken?

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Ingrid Mook
Door

Ingrid Mook

op 09 Nov 2018

Mooi, Claire ! Ik heb een gelijke ervaring en mijn Moedertje heeft me de laatste 10 jaar van haar leven óók weer met mezelf in het reine gebracht, juist door haar ziekte. De cirkel werd weer rond....................

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 09 Nov 2018

Dank je wel Ingrid, ja het leven kan mooie wendingen geven. Het proces van in liefde naar haar kijken was al eerder in gang gezet. Het nu in volle kracht voelen is een prachtig cadeau! Fijn dat ook bij jou de cirkel weer rond is. Heel veel liefs

Maja
Door

Maja

op 09 Nov 2018

Mooi Claire! Het heeft lang geduurd, maar het gevoel is er nu en dat is ongelofelijk mooi! XX

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 09 Nov 2018

Ja hé Maja, het voelt heel fijn. Liefs

Ilse
Door

Ilse

op 21 Nov 2018

Wat onroerend mooi Claire. Xx Ilse

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 21 Nov 2018

Dank je wel lieve Ilse 💋

Hilda
Door

Hilda

op 21 Nov 2018

Wow, mooi geschreven Claire. Jullie gaan samen een waardevolle tijd tegemoet. 💕

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 21 Nov 2018

Dank je wel lieve Hilda ❤️

Renée Daniëls
Door

Renée Daniëls

op 21 Nov 2018

Prachtig, Claire - dankjewel dat je dit met ons deelt. ❤

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 21 Nov 2018

Dank je wel lieve Renée ❤️

Angelina
Door

Angelina

op 22 Nov 2018

Wauw, wat prachtig en enorm fijn voor jou/jullie Claire. Geniet ervan. Liefs Angelina

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 23 Nov 2018

Dank je wel lieve Angelina.❤️Niet is fijner als liefde voelen stromen :)

Reactie plaatsen