De Enige Reden Waarom Ik Doe Wat Ik Doe!

De Enige Reden Waarom Ik Doe Wat Ik Doe!

Intense Vermoeidheid En Lusteloosheid

Ik kan me nog zo goed de periode herinneren dat ik dagelijks gekweld werd door een allesoverheersende vermoeidheid. Een intense uitputting die ik voelde tot in mijn vingertoppen. ’s Morgens uit bed komen ging nog wel, achteraf gezien weliswaar puur op wilskracht. Want ik ‘moest’ toch de dag in! Maar de dag goed doorkomen was een ander verhaal. Ik had er gewoonweg geen zin in, de levensvreugde ontbrak.

Kenmerkend voor die periode was dat ik van alles moest van mezelf. Dat varieerde van er goed verzorgd uitzien, een schoon huis hebben, een lege wasmand, mijn werk perfect doen en bovenal leuk en gezellig zijn. Dat was nogal een opgave gezien de belabberde staat waarin ik toen verkeerde .

Moeten Maakt Gek … En Ongelukkig

Als ik terugkijk van wie ik dat moest dan was dat uitsluitend van mezelf. Niemand die mij opdrachten gaf. Ik mocht niet moe zijn, ik moest presteren en ik moest er goed uit zien (lees slank en vitaal zijn). Ik was behoorlijk hard en streng voor mezelf. Ik mocht nooit eens rustig op de bank zitten en ontspannen. Er was altijd die innerlijke stem die mij aanzette tot werken. Er was altijd wel een klusje te klaren.

Ook kwakkelde ik met mijn gezondheid. Ik had last van allerlei vage klachten. Omdat ik me nu zo goed voel, ben ik bijna vergeten hoe het was. Ik had regelmatig last van migraine, misselijkheid en allerlei pijntjes. Dit in combinatie met een verdrietig gevoel. Ik noemde dit ‘het verdriet achter mijn ogen‘.

Daarnaast herinner ik me het constante gevoel van onrust en spanning. Dat was goed te zien aan de frons op mijn voorhoofd en de lijnen rondom mijn mond. Ik trachtte deze nervositeit regelmatig te verdoven met Seresta, een kalmeringspilletje. Hetgeen wel tijdelijk hielp maar natuurlijk niet de oorzaak van mijn ellende oploste.

Maak Je Toch Niet Zo Druk …..

Als iemand me weer eens het zoveelste goedbedoelde advies gaf in de trend van:  ‘Maak je toch niet zo druk, ontspan en geniet wat meer van je leven‘ dan raakte ik geïrriteerd en dacht: ‘Dat doe ik toch’. Bovendien had ik eerlijk gezegd geen enkel idee hoe ik meer kon genieten van mijn leven.

Ik had mezelf in een structureel regime geperst van hongeren en dagelijks sporten. Dit om mijn overgewicht van slechts enkele kilo’s en mijn vermoeidheid aan te pakken. Natuurlijk startte ik altijd op de bekende maandag, want dat leek de beste dag. Die eindeloze reeks aan pogingen kosten mij echter enorm veel energie, wilskracht en plezier.

Gedurende zo’n periode mocht ik weinig van mezelf. In de loop der jaren stond ik mezelf na elke geleverde inspanning steeds minder toe. Na veel afzien en zwoegen bereikte ik dan  uiteindelijk het door mij zo begeerde doel: Het perfecte figuur en vitaliteit met als onbewuste dieperliggende wens me ‘gelukkig’ voelen.

Nu weet ik dat ik dit beter had kunnen omdraaien. Hiermee bedoel ik dat ik juister naar de sleutel van geluk had kunnen zoeken. De rest was dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanzelf gevolgd. In ieder geval was de vicieuze cirkel, dat ik na een korte periode van beter in mijn vel zijn, altijd weer terugviel in de door mij zo verafschuwde misère.

Dit Werkt Niet

Ik weet nog heel goed dat ik op een dag, na de zoveelste poging, moedeloos tegen mezelf zei: ‘Dit werkt niet voor mij‘.
Ik vroeg mezelf vertwijfeld af: ‘Wat moet ik in vredesnaam een volgende keer doen? Alleen nog op water?‘ Ik was pas 45 jaar en eigenlijk begint het leven dan net, toch?

Zakelijk had ik een succesvolle onderneming opgebouwd door keihard te werken. Financieel ging het mij voor de wind. Mijn streven naar succes en het harde werken gingen eigenlijk ten koste van mijn diepste verlangen om gelukkiger te zijn. Dat zag ik niet. Ik had een grote behoefte aan waardering van anderen, gevoed door een pestverleden. Ik wist toen nog niet dat alleen eigen-waardering de enige sleutel is.

Ik snakte vooral er naar om een moeiteloos leven te leiden. Leven op zo’n manier dat alles gemakkelijk gaat. Ik was letterlijk en figuurlijk doodmoe van alle ‘moeten’. De tomeloze energie en inzet die ik altijd in mijn werk had gestoken om succesvol te zijn kon ik niet meer opbrengen. Ik snakte naar rust.

Overigens is het best begrijpelijk dat ik zo hard gewerkt heb. Want hebben we niet allemaal geleerd dat succes niet komt aanwaaien maar dat je enorm je best moet doen? Want als je hard werkt dan pas creëer je resultaat en ‘verdien’ je wat je wilt hebben. Ik wil hiermee niemand aanvallen, het was toen eenmaal zo.

Maar we leven nu in een tijd dat we langzamerhand weten dat het ook anders mag. En weet je, de enige die mijn leven kan veranderen, ben ik.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg …

En dat was precies wat ik toen dacht. ‘Als ik het anders wil dan moet ik veranderen‘. Op dat specifieke moment voelde mijn leven als een grote chaos. En ‘chaos’ is het Griekse woord voor ‘leegte’.

Het mooie van leegte is dat er ruimte is om mijn leven vorm te geven zoals ik het wil, voor het nieuwe.
En ineens wist ik: ‘Ik mag het echt helemaal anders doen. Het roer mag om‘.
Het volgende gezegde zat daarbij in mijn achterhoofd: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg …

Het idee alleen al maakte mij zo enthousiast dat ik daardoor onmiddellijk een hernieuwde energie en levenslust voelde. Ik gooide echt alles om en was vanaf dat moment veel liever en zachter voor mezelf. Ik mocht genieten van een glas wijn, als ik zin had in frites dan at ik ze en wilde ik taart dan mocht dat ook.

Ik hoefde niet meer hard te werken. En op advies van een goede vriend koos ik zelfs voor een sabbatical, in eerste instantie van een paar maanden. Dat werd uiteindelijk een jaar. In die periode stroopte ik langzaam het keurslijf van me af. En dat had zoveel ongelooflijke positieve gevolgen.

Ik slankte moeiteloos af, mijn energie nam toe en het verdriet achter mijn ogen werd beduidend minder. Omdat ik zachter was voor mezelf was ik dat ook voor de buitenwereld. En dat wierp zijn vruchten af want mensen voelden zich steeds meer tot mij aangetrokken. Het blije gevoel dat ik voor het eerst van mijn leven het heft in handen had was allesoverheersend.

Ook koos ik na heel veel dubben uiteindelijk toch ervoor om het werk te gaan doen waar ik echt blij van werd. En dat is wat ik nu doe: Ondernemende Vrouwen de weg tonen hoe zij zichzelf kunnen zijn en hoe ze hun hart kunnen volgen. Zodat hetgeen ze wensen zoals bijvoorbeeld slank zijn, vitaliteit, gezondheid, plezier hebben, meer zelfvertrouwen en/of succesvol in hun werk als vanzelf volgt.

Ont-moeten geeft nieuwe kracht en energie

Ik had de kracht in mezelf ontdekt door te ont-moeten. Nu denk je wellicht: ‘Jeetje, dat is lekker gemakkelijk. Maar hoe doe ik dat nu?’ Die vraag kan ik zonder meer voor je beantwoorden. Want ik ben gewoonweg zo dat zodra ik de code heb gekraakt, ik sta te popelen om anderen hier ook van te laten meegenieten.

Ik heb toentertijd  onmiddellijk een workshop ontwikkeld. Want iedereen moest dit weten. En zodoende kwam ik erachter dat andere vrouwen dezelfde resultaten als ik behaalden.

Ik ontwikkelde door, volgde vele opleidingen en cursussen. Maar belangrijker nog ik pakte mijn verantwoordelijkheid voor de moeilijkheden die mijn pad kruisten. Ik merkte dat ik steeds sterker werd en meer van mezelf ging houden. En omdat ik zoveel deelde met iedereen kreeg ik ook veel liefde van anderen terug.

Aangezien ik me zo kwetsbaar opstelde en deelde, durfden andere mensen zich ook meer open te stellen. Wat ik iedere keer merk als ik met mensen samenwerk, is dat de verbinding met die ander zo snel gelegd is. En is dat niet een levensbehoefte die we allemaal hebben? We willen toch allemaal graag gezien en gehoord worden?

Mijn verlangen om minstens 20.000 vrouwen op een gemakkelijke en eenvoudige wijze te helpen groeide. Vanuit dit verlangen heb ik samen met Arie (mijn man) een methode ontwikkeld die aan deze basis eisen voldoet: ‘De Ik-Leef-Bewust Methode’. Het is namelijk uitsluitend vanuit bewust-zijn dat jij je leven kunt veranderen. Het innerlijk weten en echt gaan voelen dat jij alleen de belangrijkste persoon bent. En nee, dat is niet egoïstisch maar de enige basis om er volledig voor anderen te kunnen zijn.

Als je nu denkt dat ik helemaal vrij was van alle problemen. Nee hoor, ik had ook nog steeds te maken met uitdagingen en problemen. We hebben zelfs een lange tijd een zeer moeilijke financiële tijd gehad door externe omstandigheden. Na deze heftige periode heb ik bovendien ook nog een behoorlijke tijd last gehad van een enorme boosheid naar anderen.

Ik voelde me slachtoffer, onterecht behandeld en miskend. Uiteindelijk ontdekte ik dat ik niet boos was op ‘die ander’ maar op mezelf. Waarom? Omdat ik meer dan de helft van mijn leven niet geleefd had op de wijze die ik eigenlijk wilde. Ik deed altijd maar alles om de ander te plezieren i.p.v mezelf centraal te stellen. Gedreven vanuit de angst niet aardig en geaccepteerd te zijn.

Maar door alles wat ik geleerd heb, wat samen ging met een andere meer open houding, kan ik tegenwoordig gemakkelijker door de moeilijke periodes heen. Ik merk zelfs dat er door de laatste doorstane ellende nog een verdieping in mezelf plaats had gevonden. Ik voelde mijn zelfvertrouwen, geloof in mezelf en het vertrouwen in het leven toenemen. Ja, ik ben tegenwoordig zelfs dankbaar voor al die mooie cadeaus in een lelijke verpakking.

De enige reden waarom ik doe wat ik doe

En daarom doe ik wat ik doe? Omdat jij wellicht ook worstelt met het vormgeven van je leven op een prettige manier. Omdat ik weet dat mijn aanpak ook voor jou werkt. Want jij en ik willen hetzelfde. Ik zie er anders uit, ik praat en doe misschien anders maar van binnen willen jij en ik maar één ding en dat is: Gelukkig Zijn.

Al het andere wat we nastreven is slechts schijn. Illusies die ons afhouden om daadwerkelijk te ont-wikkelen, authentiek, gelukkig en succesvol te zijn.

Ik weet dat jij ook kunt veranderen. Want als ik het kan dan kan jij dat ook. Ik toon je heel graag hoe je dit moeiteloos kunt doen: Laat je door mij bijvoorbeeld inspireren door een van mijn vele Gratis Mini Trainingen die ik via online webinars geef. Super eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is een goede wifi verbinding, een computer/laptop en de bereidheid om actief mee te doen.

Je hoeft alleen nog maar in het kader hieronder je naam en mailadres achter te laten. Je krijgt dan van mij automatisch een reminder voor de eerstkomende gratis online activiteit. Laten we geen vreemden voor elkaar blijven en laten we ons met elkaar verbinden. Zodat 2018, en alle komende jaren, voor jou en mij de beste jaren worden.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 

 

 

 

if (form.elements[i].name === 'relation_email') { if (form.elements[i].value === '') { missing = true; missingFields = missingFields + '\nE-mailadres'; } } } if (missing) { alert('De onderstaande velden moeten zijn ingevuld:\n' + missingFields); return false; } return true; }

 

Liefs
Claire Seelen

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Esther Molenaar
Door

Esther Molenaar

op 29 Dec 2017

Wow Claire wat een verhaal. En ook zo herkenbaar. Sinds de geboorte van mijn tweeling kende onze situatie alleen maar een neerwaartse spiraal, met af en toe een piekje. Overleven. Daar waren we (mijn partner en ik) mee bezig. En dat veroorzaakte vermoeidheid, boosheid, kwaaltjes van alles. Wat je maar kon bedenken, ik had het. Ook ik kwam er net als jij achter dat ik te streng was voor mezelf, veel moest en het totaal niet deed vanuit liefde voor mezelf. Het besef dat het anders moet en anders kan kwam ruim een jaar geleden. Sinds een paar maanden werk ik er dagelijks aan om meer van mezelf te houden. Ik mag zijn wie ik ben, doen wat ik wil allemaal uit liefde voor mezelf. De rest volgt (echt) van zelf. Jouw herkenbare verhaal is een inspiratie van hoe je als vrouw alles mag en niets moet. Genieten, leven en lief hebben (vooral je zelf liefhebben).

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 29 Dec 2017

Dank je wel Esther voor je warme reactie. Inderdaad is mijn motto 'alles mag en niets moet'. Ik wens je een prachtig 2018. Laten we elkaar inspireren en motiveren om het beste uit onszelf te halen. Liefs Claire

Marielle
Door

Marielle

op 29 Dec 2017

Wat een mooie kijk op wat was en wat nu is. Daar herken ik mezelf ook in. Na het boek minder moeten, meer flow vielen er veel kwartjes. Beetje zelfde ervaring heel waardevol om te lezen. Geeft weer een boost om door te gaan in de flow.

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 29 Dec 2017

Dank je wel lieve Marielle. Het gaat allemaal om de flow oftwel moeiteloosheid. Lekker doorgaan. Liefs Claire

Renée Daniëls
Door

Renée Daniëls

op 29 Dec 2017

Mooi blog, Claire! Ik heb zelf niet heel veel moeite (meer) met dingen moeten vanuit hardheid, strengheid naar mezelf toe. Wel nog regelmatig met het onderscheiden van lief zijn voor mezelf en te lief zijn voor mezelf. Het bepalen van wanneer ik het nodig heb om mezelf een liefhebbende schop onder m'n kont te geven. De timing wordt steeds beter, maar ik heb nog méér dan voldoende ruimte voor groei. ;-)

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 29 Dec 2017

Dank je wel lieve Renée, ik wist niet dat je te lief voor jezelf kan zijn :). Maar ik snap wat je bedoelt.Liefs Claire

Indra
Door

Indra

op 29 Dec 2017

Prachtig en inspirerend verhaal. Claire. Puur, oprecht en waardevol. Voor wie zichzelf herkend in jouw verhaal open je een deur naar heling, mogelijkheden, herstel, eigen liefde. Wat een prachtig geschenk om te geven Claire. Ik wens dat je ontzettend veel mensen mag helpen de deuren te openen die nodig zijn om zichzelf te zien en hun gift met liefde aan de wereld te schenken. Zo wordt jouw licht weer doorgegeven van hart tot hart. Liefs Indra

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 29 Dec 2017

Dank je wel lieve Indra. Wat een prachtige woorden. Ze geven precies weer wat ik graag wil, Liefs Claire

Inge van der Woude
Door

Inge van der Woude

op 03 Jan 2018

Wat een mooi geschreven stuk Claire. Ik herken de valkuil van het 'moeten' zeker wel. Ik denk, dat ik door de jaren heen ook al aardig geleerd heb om er niet meer (te vaak) in te stappen. Maar het blijft goed om hieraan herinnerd te worden. Ik ben het helemaal met je eens, dat je iets moet doen omdat je er zelf voor kiest, en niet omdat het moet (van jezelf of van een ander). Daar help je niemand mee, en zeker jezelf niet. Maar ook naar een ander toe is het niet eerlijk om iets te doen omdat 'het moet'. Het komt dan niet meer uit een liefdevol hart, maar uit een gedwongen hart, en dat is altijd te merken (vroeg of laat). Ik wens je veel mogelijkheden toe om anderen hierin verder te helpen.

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 04 Jan 2018

Dank Je Welvoor je lieve reactie Inge. Jouw opmerking over 'vanuit moeten naar de ander toe reageren' is helemaal waar. Vroeg of laat ontstaan daar problemen door. Liefs

Reactie plaatsen