03 september 2019 
in Liefde
2 min. leestijd

Heeft iemand je wel eens verteld, dat je helemaal goed genoeg bent?

Heeft iemand je wel eens verteld, dat je helemaal goed genoeg bent?

Heeft iemand je wel eens verteld, dat je helemaal goed genoeg bent? Dat je mooi genoeg, lief genoeg, wijs genoeg, sterk en slim genoeg leeft?
Heeft iemand gezien dat je je best doet om te roeien met de riemen die je hebt, om om te gaan met alles dat het leven je biedt en dat je met alles wat je nu weet en kunt het best mogelijke doet?

Heeft iemand je al eens gezegd dat je wel even pauze mag nemen, even rusten, even voldaan zijn, omdat je voldoende doet om te voldoen?
Fluistert iemand je steun en bemoediging toe zoals; goed zo, toe maar, moet je doen, je mag NEE zeggen, kom op, je kan het volhouden, je moet niks, laat maar los, het is goed, je durft wel, wat je ook doet, ik sta achter je?

Strijkt er iemand heel zachtjes langs je wang en als je slaapt en blijft diegene een tijdje glimlachend van bewondering en trots bij je bed naar je kijken? Zingt er iemand slaapliedjes wanneer je niet kunt slapen en kust iemand je wakker als je akelig droomt? Is er iemand die blij is als je thuiskomt en die je uitzwaait of succes wenst als je weggaat?

Is er iemand die het gefluister van je dromen hoort en je aanmoedigt ze achterna te gaan en je bemoedigt wanneer je onderweg obstakels tegenkomt? Is er iemand om je geluk mee te vieren, onbedaarlijk mee te lachen en ook het zwartst van je depressie tegemoet te treden?
Zegt iemand tegen je dat ieder gevoel dat je ervaart er mag zijn en dat alles ook weer voorbij gaat, dat het na iedere winter ook weer lente wordt?

Houdt er iemand van iedere centimeter van je lijf: van ieder romig vetrolletje en ieder mager plekje, van alles dat heel, stuk en gezond of ziek is?

Is er iemand die vindt dat je mag luieren, soezen, hangen, lanterfanten, lummelen, rotzooien, flierefluiten en rommelen zonder dat het “iets” hoeft te worden?

Is er iemand die je toejuicht en zegt dat je: vals mag zingen, gekker dan gek mag doen, rare kleren mag dragen, glitters op mag als het jou uitkomt, je eigen smaak en stijl mag volgen, niet mee hoeftin het gareel, mag gillen en keihard mag lachen, af en toe mag spijbelen, bonbons mag smikkelen, luidruchtig, kleurrijk en ongewoon mag zijn?

Is er iemand die zeker weet dat jouw intuïtie altijd het beste met je voor heeft en dat dit het kompas is waarop je wel vaart? Is er iemand die blij is dat je bestaat en die je nooit zou willen missen, omdat er niemand is zoals jij? Weet iemand dat je altijd het beste doet dat je (op dat moment) kunt en is er iemand die dat goed genoeg vindt, ook al kan het morgen misschien beter?

Is er iemand bij wie je tegelijk thuis kan zijn en op avontuur, iemand op wie je kunt bouwen zonder gevangen te zijn? Is er iemand die teder fluistert dat je net zo perfect bent als een musje, een sneeuwvlok, een regendruppel in de lente, een kusje van een kind? Is er iemand die echt volledig en onvoorwaardelijk van je houdt?

Ik wens nu dat jij diegene bent, ik wens je die ontdekking:
jij was het zelf op wie je wachtte ….

Uit ‘schrijvend tot jezelf komen’ – Saskia de Bruin

Liefs

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen