27 januari 2022 
2 min. leestijd

Het leven is precies zoals het moet zijn!!

Het leven is precies zoals het moet zijn!!

Gedeeld met Je vrienden
Het leven is precies zoals het moet zijn!

Deze uitspraak kwam ik afgelopen week weer eens tegen. Voorheen verzette ik mij, vooral in moeilijke omstandigheden, tegen deze zienswijze. Ik heb namelijk lange tijd geloofd dat ik moest vechten tegen problemen en lastige situaties.
Juist door dat te doen voelde ik mij meestal nog minder prettig. Zo doende kwam ik dan in een vicieuze cirkel terecht. Totdat ik me ten langen leste overgaf aan de situatie en dan ging de zon weer schijnen.

Waar ik tegen vecht dat hecht en wat ik accepteer dat transformeert

Op papier zo eenvoudig geschreven en in de praktijk voor velen zo lastig om te doen. Met name in het omarmen van alles wat er is, zijn rust en innerlijke vrede te vinden.
Voor mij vraagt volledige acceptatie nog regelmatig enige oefening. Er is tegenwoordig namelijk genoeg dat ik als onprettig ervaar en waarover ik mij op kan winden. Al die innerlijke reuring brengt me echter verder van huis. Die ervaring heb ik al talloze malen opgedaan.
Het is daarom inmiddels voor mij klip en klaar dat ik bij elk obstakel dat ik tegenkom naar binnen mag keren. Alleen daar is het antwoord te vinden op welke wijze ik rust en vrede creëer. Nee, ik los de externe omstandigheid daarmee in eerste instantie niet op maar vechten doet dat ook niet.

Het probleem is niet op te lossen met het middel waardoor het ontstaan is

Kwaad met kwaad bestrijden is nooit de oplossing, toch zie ik dat rondom mij regelmatig gebeuren. Het is olie op het vuur gooien. Wrang is dat degenen die zich verliezen in boosheid precies hetzelfde willen als de meeste mensen, namelijk een vrij, gelukkig en prettig leven.
Niemand gaat bedoeld leven voor je realiseren. Ook niet als het tij keert. Als je namelijk hier op wacht dan laat jij je geluk afhangen van externe omstandigheden die vaak buiten jouw bereik van invloed liggen. Je hebt dan nog niet geleerd hoe effectief te dealen met moeilijke situaties. Voor mij is het helder dat vooral deze chaotische tijd de beste leermeester voor mij is.
Ik leer om de keuze van een ander te respecteren.
Ik leer om neutraliteit te hanteren en handhaven in mijn manier van kijken en reageren.
Ik leer om te vertrouwen op het leven.
Ik leer om in liefde te zijn en blijven.
Ik leer om te accepteren dat het leven op elk moment is wat het is.
Ik leer om met de ogen van mijn ziel te kijken en compassie te hebben.
Ik leer te vergeven.
Ik leer vooral dat de antwoorden om vrij en gelukkig te zijn in mij te vinden zijn.

De beste keuze?

Vind ik het altijd gemakkelijk om bovenstaande principes te hanteren? Nee, natuurlijk niet! Toch weet ik dat het de beste keuze is uit meerdere opties die ik heb.

Niemand komt mij redden van een zogenaamde vijandige en boze wereld. Ik kan dat alleen zelf. Gelukkig maar!
Ik vermoed dat we voorlopig nog wel even zoet zijn met corona-perikelen en wellicht komen er dadelijk nog andere onaangename zaken uit de grote hoed.
Dit is geen doemdenken van mij. Ik denk dat we nog tijd nodig hebben om een krachtige omwenteling te creëren vanuit individuele persoonlijke groei. Het is de wet van de aantallen.

Het is de hoogste tijd

Overigens is het wel 1 minuut voor 12. De tijd om met een open blik en houding naar de wereld te kijken, te zien wat er ècht plaatsvindt en passende actie te ondernemen is NU.

Weet, hoe lang het nog duurt en hoe heftig het ook wordt, dat het leven ook dan precies is zoals het op dat moment moet zijn.
Liefs
Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam.Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'.Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier.Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid.Liefs
Reactie plaatsen