07 mei 2018 
4 min. leestijd

De Ik-Leef-Bewust Methode Saai, Spiritueel Of Mystiek?

De Ik-Leef-Bewust Methode Saai, Spiritueel Of Mystiek?

De Ik-Leef-Bewust Methode saai, spiritueel of mystiek?  Misschien geef jij aan deze naam van dit online programma wel één van deze drie kwalificaties. Of je vormt er je eigen gedachten over. Myrthe zei laatst tegen me: ‘Claire, bij jouw methode kun je denken aan iets spiritueels of iets mystieks ondanks het woord ‘methode’‘.

Soms hoor ik ook wel eens de opmerking dat ‘bewustzijn’ saai is. Ingegeven vanuit een beeld dat je dan leeft vanuit zogenaamde slaapverwekkende principes. Het tegendeel is echter waar. En daarom vind ik het tijd om helderheid in de duisternis te brengen. Want de werkelijkheid is altijd anders dan je denkt.

Een Springplank Naar Een Gelukkiger Leven?

Maar voordat ik je wat meer vertel over het ‘hoe en wat’ ga ik wat dieper in op het ontstaan van de methode. Ik ben al langere tijd bewust bezig met mijn persoonlijke groei. Ik kom van ver. Daarmee bedoel ik dat ik vroeger zeer onzeker was en absoluut niet goed in mijn vel zat. Naarmate ik ouder  en automatisch ook meer bewust werd, heb ik op een bepaald moment een ferm besluit genomen om gelukkiger te worden.

Dit wil zeggen dat ik depressie, moeilijke situaties en problemen weliswaar niet leuk vond maar deze zag als springplank naar een gelukkiger leven. Met name de laatste 10 jaar heb ik hierin een groeispurt gemaakt. En toch bleef er altijd een ‘restje van mijn oude pijn’ uitgedrukt in verdriet of een vervelend gevoel regelmatig de kop opsteken. ‘Hoe kan ik dat toch veranderen‘? vroeg ik mezelf regelmatig vertwijfeld af.

Natuurlijk, ik heb veel verschillende dingen gedaan (Anthony Robbins, NLP, Psychotherapie, Robert Benninga, Harv T. Eker) en toch bleek niets voldoende soelaas te bieden voor de door mij zo gewenste totale transformatie. Natuurlijk, de kwaliteit van mijn leven werd beter en veel van wat ik leerde heeft me verder geholpen. Toch is niets zo krachtig gebleken als de Ik-Leef-Bewust Methode.

En dan te bedenken dat deze methode uitblinkt in eenvoud, leuk en heel gemakkelijk is om te doen. Vooral omdat het toepassen van de methode zeer snel, meestal al binnen enkele dagen, een groot verschil oplevert in hoe jij je voelt. Daarmee is overigens de kwalificatie ‘saai’ al ontkracht.

De oorsprong van onze methode ligt in Canada, bij Dr. Darrell Wolfe. Via een aantal omzwervingen hebben wij contact met hem gehad en tijdens een coaching afspraak met ons maakten wij kennis met zijn ‘Awakening Procedure’. Onze eigen resultaten waren fenomenaal en al heel snel merkten mensen op dat wij er beter uitzagen en dat het veel beter met ons ging. Omdat we zelf ook heel enthousiast zijn over onze eigen veranderingen hebben wij de ‘Awakening Procedure’ aangepast naar onze eigen inzichten en middels een drietal ‘test groepen gelanceerd’.

De prachtige resultaten die plaatsvonden bij de deelnemers gaven ons het idee en kracht om deze methode op de markt te brengen. En dat is inmiddels gebeurd in de vorm van een online programma.

De kracht van de Ik-Leef-Bewust Methode

Maar goed, ik hoor je al vragen: ‘Wat houdt de Ik-Leef-Bewust Methode nu in, Claire?’

Ik kan natuurlijk nu niet alle details vertellen, dat begrijp je beslist. Wat ik wel kan zeggen is dat je een zeer eenvoudige maar heel effectieve techniek leert waardoor je heel snel inzicht krijgt in wat je zoal denkt op een dag. En geloof mij je zult zien dat je veel negatiever denkt dan jij je bewust bent. Met name over jezelf. Omdat jouw gedachten je werkelijkheid creëren is het dus essentieel deze te veranderen. Maar ja hoe doe je dat?

De methode reikt je hier ook een zeer eenvoudige manier voor aan. Daarnaast is de Ik-Leef-Bewust methode heel sterk gericht op het vergroten van de liefde voor jezelf. Niet door moeilijke meditaties of langdurige pijnverwerking. Nee, ook nu weer zegeviert de eenvoud. Wat vooral belangrijk is, is dat de methode altijd overal toegepast kan worden. Zoals bijvoorbeeld op je werk, terwijl je sport, poetst of in gezelschap bent. Kortom overal dus.

De kers op de taart is mijn begeleiding die jij erbij krijgt. (Behalve bij het zelfstudie programma.) Jouw welzijn gaat mij zeer aan het hart. Want iedere vrouw die gelukkiger wordt, is er een. En laat ik nu heel goed zijn om datgene naar boven te halen wat bij jou wat gezien en verwerkt mag worden. Of in ieder geval het issue waar jij je op mag focussen. Ik heb bijzonder goed ontwikkelde voelsprieten om zo maar te zeggen.

Een Waarschuwing Vooraf

Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Als je in dit programma stapt dan vind ik het belangrijk dat jij slaagt in dat wat je wil bereiken. Dat betekent dat ik alles uit de kast haal om dat ook te realiseren. Ik laat je niet ontsnappen! Want zeg nu zelf dat doen we allemaal als het moeilijk wordt, toch? Het is een onbewust mechanisme om niet te voelen, heel eerlijk te zijn naar en over jezelf en om niet uit je comfort zone te stappen.

Het is best spannend om te veranderen. Want wat gaat dit nieuwe gedrag jou brengen? Dat weet je nog niet. En vergeet ook niet de invloed van jouw directe omgeving. Zodra ze zien en merken dat er iets gaande is, vliegen de goedbedoelde maar niet motiverende adviezen je om de oren.

In ieder geval houd ik liefdevol vast zodat jij ontdekt wat je nodig hebt om gelukkiger te zijn. Myrthe noemde mij ‘direct’ op een goede manier weliswaar. Hiermee bedoelt zij dat ik je confronteer met jouw pijnpunten. Ze gaf ook aan dat niet iedereen daarmee overweg kan. Dat begrijp ik en dat is prima. In het laatste geval is de methode zonder mijn begeleiding de beste optie :).

Mogelijke bijwerkingen

Dus om een lang verhaal kort te maken, de methode is zeer praktisch, leerzaam, effectief, eenvoudig en leuk om te doen. Het is niet zozeer spiritueel of mystiek. Nee, het geeft jou een praktische aardse boost.

Je kunt meer innerlijke rust ervaren en/of een toename van eigenwaarde ervaren. Je zelfzekerheid neemt toe, je leert jezelf op de 1e plaats te zetten, je durft negatieve niet voedende relaties eindelijk te beëindigen. Het allerbelangrijkst je wordt meer jezelf en authentiek. Je gaat je hart volgen en dat klopt.

Liefs

PS:

Nieuwsgierig geworden, neem een kijkje of vraag een gratis oriënterend gesprek met me aan!

Online Programma Ik-Leef-Bewust methode

 

 

 

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen