03 juli 2018 
4 min. leestijd

Mentale Status Van Wielervrouwen Gericht Op Verlies!

Mentale Status Van Wielervrouwen Gericht Op Verlies!

Je vraagt je wellicht af hoe het komt dat ik een blog schrijf over wielervrouwen, terwijl je me nooit over deze sport hoort. Het antwoord is dat deze blog gaat over de desastreuze  denkwijze van een aantal van deze dames verwoord in een artikel* geschreven door Yves Brokken.

Hij polste bij enkele tenoren het gevoel hoe het voor hen is om vrij vroeg in de ochtend, namelijk 7.45 uur, een topprestatie te leveren. Voor de goede orde tenoren zijn in dit geval wielerdames die een toonaangevende rol spelen in het dameswielrennen.

Het verschil tussen winnen en verliezen

Gezien hun prestigieuze status verwacht ik dat deze wielervrouwen echte winnaressen-taal spreken. En dat hun focus maar op één ding gericht is en dat is winnen. Dit vanuit een krachtige mentale houding waarin belemmerende overtuigingen of verliestaal volledig ontbreken.

Hoe schril is het contrast van de werkelijkheid. Het is een en al gejammer en geklaag waarmee de zeilen amper gehesen zijn. Of om bij hun sport te blijven ‘de pedalen nauwelijks rond-getrapt worden.’

Hieronder voorzie ik een gedeelte van de tekst uit het artikel met enkele opmerkingen en alternatieve gedachtengangen.
Het gaat daarbij met name om de vet gedrukte zinnen.

Gedeelte uit het interview met één van de wielervrouwen

Ik ben pas om 11 uur ‘s avonds in bed gekropen, want vroeger geraak ik toch nooit in slaap.
Dit is een belemmerende overtuiging die haar zeker niet gaat helpen om op tijd te slapen zodat ze voldoende gerust heeft.

‘Het was dus een korte nacht, want ik ben om kwart voor 5 opgestaan. Snel omkleden en de bus op. Op weg naar de start heb ik wat havermout proberen te eten, maar het is eigenlijk veel te vroeg om te kunnen eten. Zeker om te koersen, want dan moet je eigenlijk veel eten en dat is gewoon niet mogelijk zo vroeg’.
In dit korte stukje valt direct het woord ‘proberen’ op. Ik weet niet hoe het jou vergaat maar als ik probeer een vlieg te vangen dan weet ik zeker dat dit niet lukt. Dus proberen havermout te eten is gedoemd om te mislukken. Vervolgens zegt ze: ‘Het is eigenlijk te vroeg om te eten’ hetgeen opnieuw een belemmerende overtuiging is die haar niet gaat helpen. Vervolgens bevestigt ze nog een keer dat het onmogelijk is om zo vroeg veel te eten.

‘Ik denk dat dit voor heel veel rensters geldt. Zo midden in de nacht wakker worden, dan ben je volledig ontregeld’.
Opnieuw zet ze alle zeilen om aan te geven dat haar conditie niet goed is door een volgende belemmerende collectieve overtuiging. Want door midden in de nacht wakker te worden ben je immers volledig ontregeld en volgens haar geldt dat voor alle rensters. Hetgeen blijkt uit de andere interviews. Ze hebben allen moeite met het vroege tijdstip en zien op tegen de koers.

‘Ik hoop voor de start nog een banaan binnen te krijgen en tijdens de koers nog wat te eten’.
Deze dame hoopt dat ze nog wat kan eten. Een ding is zeker, de kans dat dit lukt is klein. Het tegenovergestelde van hopen is besluiten dat je het gaat doen. Zij zou kunnen zeggen: ‘No mather what, ik zorg ervoor dat ik voor de start nog eet’. Dat is klare duidelijke taal vanuit een onwankelbaar besluit dat het gaat lukken.

‘Het is voor mij ook nog te vroeg om al gefocust met die koers bezig te zijn. Bovendien was mijn nacht veel tekort, waardoor ik niet ben uitgeslapen. Met mijn kindje heb ik ook geen tijd gehad om vooraf wat slaap in te halen. Maar ik hoop zo lang mogelijk mee te gaan in de koers en dan zien we wel waar ik strand’.
Tot slot eindigt ze haar betoog met een sterke belemmerende overtuiging en andere excuses om niet goed te rijden. Ze spreekt nog een keer wat hoop uit en ze weet nu al dat ze ergens strandt. Het enige wat ze nog niet voorspelt, is waar en wanneer dit gaat gebeuren. Maar dat het een beroerd einde is, is voor haar al een feit.

Verbazing en Ontzetting

Ik heb deze samenvatting van het interview met verbazing en ontzetting gelezen. Hoe is het mogelijk dat een sportvrouw zo praat? En wat erger is, in hetzelfde artikel komen nog meer vrouwen aan het woord en allen praten dezelfde verliezers-taal.

Natuurlijk heb ik gecheckt of deze vrouwen in de top vijf van de bewuste koers in Binch (B) geëindigd zijn. Je raad het al, hun namen kwamen hierin niet voor.

Woorden (en gedachten) hebben een enorme kracht. Alles is energie dus ook hetgeen je zegt. Gelijke lage energieën trekken meer gelijkgestemde energieën aan. In bovenstaand voorbeeld zal deze vrouw zich per definitie niet beter gaan voelen en klaar zijn om te winnen.

Hoe praat en denk jij?

Ik weet dat het spreken in verliezers-taal niet begrensd is bij deze sportvrouwen. Wij hebben niet geleerd hoe klare, duidelijke en steunende taal te uitten. De effecten van verliezers-taal spreken, worden extra versterkt doordat velen onder ons ‘JE’ zeggen terwijl ze ‘IK’ bedoelen.

Hieronder staat een voorbeeld:

Je staat vroeg op en je voelt je meteen al energiek. Je verheugt je op je kopje thee en je ontbijt.
OF
Ik sta vroeg op en voel me meteen al energiek. Ik verheug mij op een kopje thee en mijn ontbijt.

Voel je het verschil in energie?

Op de JE-wijze lijkt het alsof je het over iemand anders hebt. Je bent gedissocieerd en kijkt van een afstand naar jezelf. Wat denk jij? Is dit bekrachtigend of ontkrachtend?

Maar Hoe Ga Ik Dan Anders Praten?

Dat is een fantastische vraag om je zelf te stellen. Je gaat anders praten als jij krachtige geloofsovertuigingen hanteert. Daarvoor is het nodig dat je eerst ontdekt welke belemmerende overtuigingen jij gebruikt. Deze schrijf je op. Vervolgens is het een kwestie om hier een bekrachtigende positieve overtuiging tegenover te plaatsen.

Natuurlijk geloof jij deze nieuwe overtuiging niet direct. Daarnaast zijn er nog een aantal valkuilen waardoor jij gemakkelijk terug kunt vallen in je oude patroon.  In ieder geval vergt het oefening, geduld en doorzettingsvermogen om de nieuwe overtuigingen te integreren. Maar de beloning is geweldig. Je gaat namelijk ‘succes’ manifesteren, waarbij de invulling van succes heel ruim bedoeld is.

Creëren vanuit je Godinnen-kracht

Omdat ik het zo belangrijk vind dat iedere vrouw vanuit haar kracht kan creëren start ik medio september met een nieuwe online workshop: ‘Creëren vanuit je Godinnen-kracht.’

Hierin leer je hoe je hetgeen je graag wil moeiteloos kunt manifesteren. Niet door doelen, actieplannen en hard werken. Nee, integendeel. Ik laat je zien  hoe je door het toepassen van universele wetten jouw ongelimiteerde potentieel kunt aanspreken. Zodat jij jouw leven gestalte gaat geven vanuit wie je ècht bent, wat je ècht wilt en wat jouw hart je ingeeft.

Ik leer je sowieso hoe je godinnen-taal spreekt. Mocht je last hebben van belemmerende overtuigingen (wat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo is) dan ga je die ombuigen naar krachtige overtuigingen. Kortom je wordt klaargestoomd :) om de Godin zichtbaar te laten worden die je al bent.

Liefs

 

Het volledige artikel van de geïnterviewde wielervrouwen:
https://bit.ly/2Myw6Qj

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen