01 juli 2016 
in Liefde
1 min. leestijd

Ben jij net als Christiano Ronaldo?

Ben jij net als Christiano Ronaldo?

Momenteel circuleert er een prachtige video over Christiano Ronaldo op het internet. Dit keer gaat het niet om zijn voetbaltalent. Nee, het filmpje laat een totaal andere kant zien van deze top-voetballer. Hij geeft namelijk zeer bewust aandacht aan kinderen en volwassenen, die hem adoreren. Ongeacht de situatie maakt hij tijd vrij om een handtekening te zetten op een t-shirt, een aai over een bol te geven van een kind of om een arm om een geëmotioneerde fan te slaan. Het lijkt erop, dat hij dit daadwerkelijk vanuit zijn hart doet. Prachtig om te zien. De bewust gegeven aandacht en oprechte compassie raakt me tot in het diepst van mijn ziel.

Ben jij net als Christiano Ronaldo?

Gelukkig hoef je niet beroemd te zijn om impact uit te oefenen op andere mensen. Natuurlijk wordt een ster als Ronaldo geadoreerd door miljoenen mensen en is zijn reikwijdte daardoor groter. Daarentegen kan doordringen tot het hart van slechts één persoon door liefdevolle aandacht een verbluffend positief effect hebben. Het kan juist voor die eenling een wereld van verschil maken.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Een eenvoudige glimlach naar een passant op straat kan al iemand anders dag goed maken. Wat weerhoudt ons toch ervan om meer vanuit een open en vreugdevolle houding te handelen? Is het schaamte? Is het onzekerheid of erger nog wantrouwen? Word je wellicht gekweld door de vraag: ‘Wie ben ik toch om dit te doen’. Stel dat dit laatste het geval is, dan is dat een duidelijk voorbeeld van een belemmerende communicatie en ontbrekend bewustzijn van de prachtige vrouw/man die je bent. Je bent namelijk geschapen naar de gelijkenis van God.

Natuurlijk, je bent altijd niet de perfecte mens in gedragingen. Je hebt je onhebbelijkheden naast geweldige eigenschappen. Toch maakt dat jou tot de unieke persoon die je bent. Slechts vanuit volledige acceptatie van het totaal,  de mens die je bent met al je min- en pluspunten, kun je voluit geven aan een ander. We leven in een duale wereld, die bevolkt wordt door mensen met duale gedragingen. Er is geen licht zonder donker, er is geen vreugde zonder verdriet en er is geen angst zonder liefde. Als je het een niet kent, kun je het ander niet ervaren en waarderen.

Hoe zou het zijn ….?

Momenteel is de laatste trend op Facebook om deel te nemen aan de een of andere ‘challenge’. Hoe zou het zijn als we met zijn allen de challenge aangaan om iedere dag slechts één persoon, bekend of onbekend, een cadeau te geven in de vorm van een compliment, compassie, een arm om een schouder of gewoonweg een glimlach. Welke gevolgen zou dit voor jou hebben? Wat zou dit voor de ander betekenen? Welke impact heeft dit op de mensen om ons heen? Één ding is zeker, een blijer gestemd iemand handelt dienovereenkomstig.

Doe jij mee?

 

Liefs
Claire

 

 

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Ilse
Door

Ilse

op 03 Jul 2016

Natuurlijk doe ik mee!

Rosine Van Hoye
Door

Rosine Van Hoye

op 05 Jul 2016

Grappig dat je dat schrijft, van die challenge, ik heb die inderdaad een tijdje geleden mee de lucht in gesmeten (hier in België was ie via de radio in gang gezet) met wel een paar leuke reacties! Ik ben ook absoluut een voorstander van altijd en iedereen op z'n minst op een glimlach te trakteren. Het is een gratis kadootje dat iedereen wel kan gebruiken :-)

Reactie plaatsen