arrow_drop_up arrow_drop_down
22 april 2015 
in Liefde

Suikerverslaving verminderen door unieke en simpele aanpak?

Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, je suikerverslaving verminderen door een andere techniek dan jezelf zoet te ontzeggen. Wil  je direct aan de slag, scroll dan naar het einde van deze blog en bekijk de korte introductie video. Vind je het fijn om eerst wat meer informatie te hebben over de achterliggende theorie dan kun je rustig verder lezen.

Emotie-eten….

Deze term is bij de meeste vrouwen wel bekend. Het wil zeggen, dat we onszelf troosten met lekker eten als we niet goed in ons vel zitten. Het is echter een schijnbeweging, want we hebben eigenlijk behoefte aan troost, aandacht en liefde. De aandrang om te snoepen is mede ontstaan, omdat we te streng zijn voor onszelf. We mogen niet genieten! Zie ook mijn facebook bericht hierover.

Aangezien we niet gewend zijn om troost, aandacht en liefde aan onszelf te geven en omdat we vinden dat we deze genoemde zaken niet ‘verdienen,’ kiezen we voor een tijdelijk werkende methode van troost: SUIKER! Die foute keuze wordt eveneens door ons lichaam aangewakkerd. De alvleesklier speelt hierbij een rol.

De alvleesklier (Pancreas)

De alvleesklier maakt enzymen aan, die voedsel helpen te verteren. Eveneens produceert ze de hormonen insuline en glucagon, die het bloedsuikergehalte reguleren. De alvleesklier zorgt daarmee voor de stofwisseling. Voedsel wordt klaargemaakt voor goede opname in het lichaam.

In psycho-energetische zin zorgt de alvleesklier ook voor de vertering van onze emoties. Als we onze emoties niet durven aankijken en ‘bedekken’ met een laag eten, dan belemmert dat een goede spijsvertering. Door onze gevoelens te accepteren, te ‘verteren’ en als gevolg daarvan los te laten, komt er meer ruimte en energie vrij.

Dit proces heeft ook zijn positieve weerslag op het fysieke lichaam. Vrij vertaald wordt de pancreas rustiger en kan beter functioneren. We hebben dan als vanzelf minder behoefte aan overvoeding oftewel compensatie in de vorm van suiker en/of ander gezond eten.

We kunnen dan zelfs ‘snoepen’ zonder dat we dikker worden. Overigens raad ik dat niet aan. Suiker wordt uitsluitend vergif als we onze emoties niet verwerken en onze gedachten het veroordelen tot gif.

Een unieke en simpele techniek

Het bovenstaande in acht nemende zijn er dus andere oplossingen geboden dan de traditionele methoden. In het aangehaalde facebook  bericht geef ik aan dat het accepteren en verwerken van je emoties om aandacht vraagt en meewerkt aan een rustigere spijsvertering en minder zoetbehoefte.

Aanvullend kun je ook een eenvoudige techniek toepassen, die weinig extra moeite kost. Kijk voor een korte uitleg (2 minuten) naar de video.

Liefs
Claire

 

Geraadpleegde literatuur:
De sleutel tot zelfbevrijding, Christiane Beerlandt
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies!