01 juli 2017 
1 min. leestijd

Wat 'bedekt' make-up voor jou?

Wat 'bedekt' make-up voor jou?

De vraag ‘Wat bedekt make-up voor jou?’, is een soort van strikvraag. Je eerste spontane reactie zou kunnen zijn: ‘De oneffenheden in mijn gezicht waarvan ik niet wil dat de buitenwereld die ziet‘! Praktisch gezien is dat een logisch antwoord, want daar is make-up onder andere voor bedoeld. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat je met het aanbrengen van make-up bepaalde oordelen die je hebt over jezelf maskeert.

Belemmerende Overtuiging
Daarmee bedoel ik dat je wellicht vind dat je zonder make-up ‘niet mooi genoeg‘ bent. Dat is een belemmerende overtuiging die jou niet dient en die je in je vrijheid beperkt. Sowieso is het een afwijzing van jezelf. En deze afkeuring zorgt voor samentrekking (spanning) in je lichaam.

Vaak genoeg herhaald, kan deze pressie zich ergens vastzetten in je lichaam (meestal je zwakste plek).  Het ontstaan van lichamelijke klachten, kwaaltjes of letterlijke verstijving van bijvoorbeeld gewrichten kan een gevolg zijn. Het hoeft geen betoog dat dit jouw kwaliteit van leven beperkt.

Als je de opvatting hebt dat je opsmuk nodig hebt dan ga je waarschijnlijk zelden of nooit zonder make-up naar buiten. Zelfs niet voor een eenvoudige activiteit als een boodschapje doen. Hierdoor ben je minder vrij en spontaan in je handelen want je ‘moet’ je eerst opmaken. Een niet onbelangrijk detail is dat een ander waarschijnlijk niet eens opmerkt dat je make-up-loos bent. Dat heb ik zelf al een aantal maal ervaren.

Jouw Gedachten zijn Ongekende Krachten
Het is de wijze waarop jij kijkt naar en denkt over jezelf die de reacties van de anderen beïnvloeden. Hoezo? Omdat jij je gedraagt naar je gedachten en dat is zichtbaar, merkbaar en voelbaar.

Je hoeft niet te zeggen wat je denkt, mensen hebben antennes en voelen haarfijn jouw hersenspinsels aan. Zo trek je dus onbewust ongewilde reacties aan. Dus hoogste tijd om je denken aan te pakken. Een mooi gezegde van Wayne Dyer in dit kader is:
‘If I change the way I look at things, the things I look at will change’.

Herken jij iets van hetgeen ik hierboven beschreven heb?
Onderzoek dan welke overtuigingen jij hebt over jezelf! En bepaal vervolgens of  jij deze overtuigingen wilt aanpassen. De wijze waarop jij daarna met make-up om wilt gaan, ontstaat dan vanzelf.

Met de Billen Bloot
In onderstaande video geef ik mezelf bloot en laat ik kort mijn gedachten over dit onderwerp gaan. Voordat ik startte met de video opname was ik wat onrustig. Dit omdat ik het toch spannend vond om make-up-loos in beeld te verschijnen.

Maar weet je wat? Het maakt mij niet meer uit! Ik ben goed zoals ik ben.

Ben benieuwd naar jouw ervaring.

Liefs
Claire

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam.Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'.Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier.Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid.Liefs
Reactie plaatsen