17 mei 2018 
2 min. leestijd

Wonderen bestaan niet ..... of toch wel?

Wonderen bestaan niet ..... of toch wel?

 

Recent ben ik voor de 4e keer gestart met het boek ‘Een cursus in wonderen’. Soms is het gewoonweg nog niet de tijd voor een bepaald boek, nu dus wel. Wonderen bestaan niet ….. of toch wel? Dit is een interessante vraag. En wellicht is het goed om eerst eens te kijken naar wat een wonder nu eigenlijk is.

Want misschien is jouw idee van een wonder wel totaal anders als mijn gedachten hierover. En dat geschreven hebbende, is het waarschijnlijk voor mij al lastig om een sluitende definitie hiervan te geven.

De definitie van een wonder?

In Wikipedia staat het als volgt omschreven: ‘Een wonder of mirakel is een zeer indrukwekkende en rationeel (schijnbaar) onverklaarbare gebeurtenis. Verschillende religies bevatten beschrijvingen van het plaatsvinden van wonderen en geven er verschillende verklaringen voor, meestal door verwijzing naar een bovennatuurlijk wezen zoals God‘*. En hier wordt het interessant.

Want wij zien God inderdaad als een bovennatuurlijk wezen. Maar is dat zo? Jij bent een kind van God en hiervan uitgaande ben je dus een deel van God. Ik zou zelfs kunnen stellen dat als jij een deel van God bent, geschapen naar zijn gelijkenis, dat jij dus ook Goddelijk bent en zogenaamde ‘bovennatuurlijke kracht’ hebt.

Maar omdat wij niet geloven in wie we echt zijn wordt dit meestal afgedaan als ridicuul, belachelijk of een andere veroordelende term. En eerlijk is eerlijk, ik heb er ook even over gedaan om er op deze wijze naar te kijken.

God staat voor ons gewoonlijk als iemand die weet hoe hij het leven optimaal gestalte kan geven. Hij leeft volgens goddelijke principes zoals dankbaarheid, overgave, vertrouwen, geloof, neutraliteit, liefde, vrede, eerlijkheid, zuiverheid, reinheid en nog zoveel andere grondbeginselen. Het mooie is dat jij en ik dat ook kunnen toepassen. Dit is simpelweg een keuze gemaakt vanuit een onwankelbaar geloof dat jij dit eveneens kunt.

Alles is een keuze

Jij kunt bijvoorbeeld kiezen hoe je op een vijandige situatie reageert. Liefdevol of vanuit boosheid. Als jij jezelf liefhebt is het waarschijnlijk dat je de eerste optie kiest. Heb jij de pijn, opgelopen in je jeugd, echter nog niet verwerkt dan is de kans groot dat jij de tweede keuze maakt. Onbewust en gedreven wellicht door een niet te stoppen drang, en toch ….!

Wat voor mij wonderlijk is, is dat wij geboren zijn met het vermogen om alles te creëren wat wij willen. Ons ongeloof over deze ongelimiteerde kracht houdt ons hier vanaf. Wij zijn vanaf jongs af aan  (op)gevoed met beperkende en belemmerende denkwijzen over onszelf door de media, kerk, politiek, farmaceutische industrie, medici, wetenschappers, familie en vrienden. Waardoor jij al van goede huize moet komen om een andere overtuiging, die jou meer dient, aan te nemen.

Wonderen bestaan niet …. of toch wel?

Soms zien we plotsklaps iemand rijzen, stralen en schitteren. Voor ons gevoel heeft deze persoon een volledige metamorfose ondergaan. Het lijkt wel alsof een wonder heeft plaatsgevonden. En ja, dat is ook zo. Waarschijnlijk heeft deze persoon het licht gezien en begrepen wat zij tot een bepaald moment nog niet kon bevatten.

Een andere betekenis in dit kader is ‘geboren worden of ontstaan’. Hetgeen betekent dat zij een nieuwe set van geloofsovertuigingen hanteert die haar een nieuw en meer vervullend leven biedt.

En het is deze transformatie die voor mij het wonder is. Zij is ingegeven door een gevoel dat het anders mag. De verandering krijgt gestalte door zeer bewust met de eigen gedachten-kracht aan de gang te gaan.

En ja, dan kunnen de wonderen zich bij wijze van spreken aan de lopende band aandienen. Jij bent dan zeer bewust de schepper van jouw wonderlijke leven. Hoe mooi is dat?

En dat brengt mij weer bij het boek ‘Een Cursus In Wonderen’. Hierin word ik als lezer aan de hand genomen om elke dag een bepaalde oefening te doen, 365 dagen lang. Deze zijn er op gericht om heel bewust te worden van wat ik denk en wie ik ben.

Het zijn eenvoudige oefeningen die een mega impact hebben. Dit in combinatie met het toepassen van de Ik-Leef-Bewust Methode maakt dat ik elke dag een beetje dichter bij mijn doel kom: ont-dekken wie ik ècht ben, wat ik ècht allemaal kan en wat de werkelijke reden is dat ik hier op aarde vertoef.

Liefs

PS:
Wat vindt jij van de uitspraak ‘Wonderen Bestaan Niet’?

 

*Hier kun je ook lezen Shiva, Budha, Allah of zelf de naam invullen van de vertegenwoordiger van jouw Geloof

 

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Reactie plaatsen