Bewustzijn
Claire Seelen
Bewustzijn
01/16/2017
4 min
7

Bewust zijn is niet saai! Integendeel.

01/16/2017
4 min
7

 

Wie niet lezen wil of kan mag luisteren!💕


We kunnen ons zo voorstellen dat je bij de woorden ‘bewust zijn’ de associatie van ‘saai’ hebt. Zoals al in de aanhef staat is het tegendeel de waarheid. Genoemd etiket is wellicht één van de redenen waarom een tamelijk groot deel van de mensheid nog leeft op de automatische piloot. Men denkt nauwelijks na over de dingen die hen treffen en die ze tegenkomen op hun levenspad. Het leven overkomt hen!

Overtuigingen en geloof

De overtuiging dat men zelf weinig in de melk te brokkelen heeft overheerst. Geen wonder, want dat wordt ons van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Dit begint al tijdens de baby- en kleuterjaren. Het van nature speelse en op ontdekking gerichte kind wordt ontelbare malen gewaarschuwd, beknot en beschermd voor de gevaarlijke (buiten)wereld. Natuurlijk vanuit de beste bedoelingen.

Het inenten van baby’s tegen allerlei mogelijke ziektes is een ander voorbeeld. Vaccineren impliceert dat de mens niet in staat is vanuit zijn immuunsysteem weerstand op te bouwen tegen bacteriën, infecties en ziektes.

Het geloof overheerst dat we hulp nodig hebben bij het overwinnen van aandoeningen. Zouden we echter in het vroegste stadium signalen oppakken dat er eigenlijk iets mis is in ons overtuigingen stelsel, dan was een hoop lijden overbodig.

In ieder geval leren we dat we bij fysieke en geestelijke pijn naar een hulpverlener moeten gaan. Meestal is de daar aangeboden oplossing in de vorm van medicijnen en dus gericht op het symptoom. Want de mens is niet in staat is zichzelf te helpen.

Doordat we dus denken dat we afhankelijk zijn, dat we toch niets aan de wereld om ons heen kunnen veranderen, dat het leven ons overkomt, zijn we weerloos. Daarmee geven we onze ongelimiteerde kracht uit handen.

Met beide benen op de grond

Bewustwording dat er meer is tussen hemel en aarde kan ontstaan door een nare ervaring, ziekte of heftige gebeurtenis. Het lijkt wel alsof je in zo’n heftige situatie met beide benen op de grond wordt geplaatst. Je wordt ruw wakker geschud. Je begint na te denken: ‘Waarom gebeurt dit? Hoe kan dit? Waarom overkomt mij dit?’ Dit zijn vragen die jij jezelf kunt gaan stellen.

Wellicht ontdek je een bepaalde rode draad, een thema dat elke keer weer terug komt in je leven. Diep van binnen weet je de antwoorden waar een appèl op gedaan wordt. Toch stop je deze nog snel weg: ‘Nee, dat kan toch niet!’ En toch ….. je blijft dat gevoel, dat zachte fluisteren vanuit je innerlijke bron ontvangen. Uiteindelijk kan en wil je er niet meer om heen.

Gelijktijdig kom je ‘toevallig’ mensen tegen die precies de juiste dingen tegen je zeggen, waardoor je nog meer ontwaakt. Je koopt misschien een boek dat handelt over de materie of of je volgt een workshop. Op enig moment besef je dat jij helemaal niet zo weerloos bent. Je voelt dat er veel meer in je is dat vraagt om zich te ontwikkelen. Waar het dus om gaat is dat je de karmische patronen van je leven ontdekt: Een zich eindeloos herhalende cyclus die je in onbewust gedrag gevangen houdt.

Het heft in handen

Je besluit om gerichter aan de slag te gaan met je denken. Je beseft meer en meer de enorme kracht van je gedachten. Je kunt in feite alles creëren wat je wilt. Dat laatste ‘willen’ is wel een belangrijke voorwaarde. Want het besluit om te groeien vraagt ook van je om te leren omgaan met situaties die je moeilijk vind. Het goede nieuws is dat daar waar je het meest bang voor bent ook je grootste groei ligt.

Inmiddels ben je zo ver dat je jouw negatieve gedachten patroon keert. Je bent liefdevol en zacht voor jezelf, je mag fouten maken en je durft meer en meer te genieten van het leven. Doordat jij je gedachten-kracht gebruikt wendt het leven zich langzaam ten goede. Je vitaliteit neemt toe, je ziet er jonger uit en je bent aantrekkelijker. Dat heeft weer zijn weerslag op jouw directe omgeving. Mensen reageren ineens veel aardiger en er gebeuren wonderlijke zaken. Het leven lacht je toe. Datgene waar je vroeger keihard je best voor moest doen verschijnt nu meer moeiteloos.

Door deze positieve ervaringen besluit je om nog meer vanuit ‘bewust zijn‘ te leven. Je durft in overgave te zijn.  Eindelijk volg jij je hart en vertrouw je erop dat het leven jou het beste biedt. Ook weet je dat je niet altijd krijgt wat je wilt. In plaats van geforceerd jouw wil te realiseren laat je liefdevol los en vertrouw je erop dat het universum een andere betere uitkomst voor je in petto heeft.

Je wilt dat doen waar je hiervoor op aarde bent gekomen. We zijn allemaal met een bepaald levensdoel hier. Bij onze geboorte zijn we echter volledig vergeten wat we komen doen. Of jij je levenspad daadwerkelijk bewandelt, kun je afmeten aan hoe jij je voelt. Hoe meer vreugde, plezier en geluk je ervaart hoe waarschijnlijker het is dat jij je op de juiste weg bevind.

Aanspreken van je scheppend potentieel

En dit onderschrijft de titel van deze blog dat ‘bewust zijn’ vibrerend en levendig is. Je kunt er een uitdagend spel van maken om schepper te worden van je eigen leven. Je bent hier ten slotte om te leren. Waarom dan niet vanuit plezier?

Je besluit dat je de moeilijke situaties, die je natuurlijk toch nog tegen komt, vanuit openheid tegemoet treedt. Dit omdat je weet dat ze jou uiteindelijk dienen. Op deze wijze voelt een moeilijke periode toch lichter. Je gaat experimenteren met het gericht inzetten van je gedachten. Je maakt dagelijks contact  met je innerlijke bron waardoor je de innerlijke boodschappen oppakt die je leiden. Het universum staat je bij en je vraagt het regelmatig om raad. De antwoorden komen tot je op de meest verassende manieren. Je leeft meer en meer in een flow. Wat een prachtige ont-wikkel-ling.

In welke fase van ‘bewust zijn’  bevindt jij je eigenlijk?

Liefs
Claire en Arie

PS:
Het digitale boek ‘21 manieren om meer bewust te leven‘ kan je een flink eind op weg helpen!

Reacties
Categorieën