16 januari 2017 
4 min. leestijd

Bewust zijn is niet saai! Integendeel.

Bewust zijn is niet saai! Integendeel.

 

Wie niet lezen wil of kan mag luisteren!💕


We kunnen ons zo voorstellen dat je bij de woorden ‘bewust zijn’ de associatie van ‘saai’ hebt. Zoals al in de aanhef staat is het tegendeel de waarheid. Genoemd etiket is wellicht één van de redenen waarom een tamelijk groot deel van de mensheid nog leeft op de automatische piloot. Men denkt nauwelijks na over de dingen die hen treffen en die ze tegenkomen op hun levenspad. Het leven overkomt hen!

Overtuigingen en geloof

De overtuiging dat men zelf weinig in de melk te brokkelen heeft overheerst. Geen wonder, want dat wordt ons van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Dit begint al tijdens de baby- en kleuterjaren. Het van nature speelse en op ontdekking gerichte kind wordt ontelbare malen gewaarschuwd, beknot en beschermd voor de gevaarlijke (buiten)wereld. Natuurlijk vanuit de beste bedoelingen.

Het inenten van baby’s tegen allerlei mogelijke ziektes is een ander voorbeeld. Vaccineren impliceert dat de mens niet in staat is vanuit zijn immuunsysteem weerstand op te bouwen tegen bacteriën, infecties en ziektes.

Het geloof overheerst dat we hulp nodig hebben bij het overwinnen van aandoeningen. Zouden we echter in het vroegste stadium signalen oppakken dat er eigenlijk iets mis is in ons overtuigingen stelsel, dan was een hoop lijden overbodig.

In ieder geval leren we dat we bij fysieke en geestelijke pijn naar een hulpverlener moeten gaan. Meestal is de daar aangeboden oplossing in de vorm van medicijnen en dus gericht op het symptoom. Want de mens is niet in staat is zichzelf te helpen.

Doordat we dus denken dat we afhankelijk zijn, dat we toch niets aan de wereld om ons heen kunnen veranderen, dat het leven ons overkomt, zijn we weerloos. Daarmee geven we onze ongelimiteerde kracht uit handen.

Met beide benen op de grond

Bewustwording dat er meer is tussen hemel en aarde kan ontstaan door een nare ervaring, ziekte of heftige gebeurtenis. Het lijkt wel alsof je in zo’n heftige situatie met beide benen op de grond wordt geplaatst. Je wordt ruw wakker geschud. Je begint na te denken: ‘Waarom gebeurt dit? Hoe kan dit? Waarom overkomt mij dit?’ Dit zijn vragen die jij jezelf kunt gaan stellen.

Wellicht ontdek je een bepaalde rode draad, een thema dat elke keer weer terug komt in je leven. Diep van binnen weet je de antwoorden waar een appèl op gedaan wordt. Toch stop je deze nog snel weg: ‘Nee, dat kan toch niet!’ En toch ….. je blijft dat gevoel, dat zachte fluisteren vanuit je innerlijke bron ontvangen. Uiteindelijk kan en wil je er niet meer om heen.

Gelijktijdig kom je ‘toevallig’ mensen tegen die precies de juiste dingen tegen je zeggen, waardoor je nog meer ontwaakt. Je koopt misschien een boek dat handelt over de materie of of je volgt een workshop. Op enig moment besef je dat jij helemaal niet zo weerloos bent. Je voelt dat er veel meer in je is dat vraagt om zich te ontwikkelen. Waar het dus om gaat is dat je de karmische patronen van je leven ontdekt: Een zich eindeloos herhalende cyclus die je in onbewust gedrag gevangen houdt.

Het heft in handen

Je besluit om gerichter aan de slag te gaan met je denken. Je beseft meer en meer de enorme kracht van je gedachten. Je kunt in feite alles creëren wat je wilt. Dat laatste ‘willen’ is wel een belangrijke voorwaarde. Want het besluit om te groeien vraagt ook van je om te leren omgaan met situaties die je moeilijk vind. Het goede nieuws is dat daar waar je het meest bang voor bent ook je grootste groei ligt.

Inmiddels ben je zo ver dat je jouw negatieve gedachten patroon keert. Je bent liefdevol en zacht voor jezelf, je mag fouten maken en je durft meer en meer te genieten van het leven. Doordat jij je gedachten-kracht gebruikt wendt het leven zich langzaam ten goede. Je vitaliteit neemt toe, je ziet er jonger uit en je bent aantrekkelijker. Dat heeft weer zijn weerslag op jouw directe omgeving. Mensen reageren ineens veel aardiger en er gebeuren wonderlijke zaken. Het leven lacht je toe. Datgene waar je vroeger keihard je best voor moest doen verschijnt nu meer moeiteloos.

Door deze positieve ervaringen besluit je om nog meer vanuit ‘bewust zijn‘ te leven. Je durft in overgave te zijn.  Eindelijk volg jij je hart en vertrouw je erop dat het leven jou het beste biedt. Ook weet je dat je niet altijd krijgt wat je wilt. In plaats van geforceerd jouw wil te realiseren laat je liefdevol los en vertrouw je erop dat het universum een andere betere uitkomst voor je in petto heeft.

Je wilt dat doen waar je hiervoor op aarde bent gekomen. We zijn allemaal met een bepaald levensdoel hier. Bij onze geboorte zijn we echter volledig vergeten wat we komen doen. Of jij je levenspad daadwerkelijk bewandelt, kun je afmeten aan hoe jij je voelt. Hoe meer vreugde, plezier en geluk je ervaart hoe waarschijnlijker het is dat jij je op de juiste weg bevind.

Aanspreken van je scheppend potentieel

En dit onderschrijft de titel van deze blog dat ‘bewust zijn’ vibrerend en levendig is. Je kunt er een uitdagend spel van maken om schepper te worden van je eigen leven. Je bent hier ten slotte om te leren. Waarom dan niet vanuit plezier?

Je besluit dat je de moeilijke situaties, die je natuurlijk toch nog tegen komt, vanuit openheid tegemoet treedt. Dit omdat je weet dat ze jou uiteindelijk dienen. Op deze wijze voelt een moeilijke periode toch lichter. Je gaat experimenteren met het gericht inzetten van je gedachten. Je maakt dagelijks contact  met je innerlijke bron waardoor je de innerlijke boodschappen oppakt die je leiden. Het universum staat je bij en je vraagt het regelmatig om raad. De antwoorden komen tot je op de meest verassende manieren. Je leeft meer en meer in een flow. Wat een prachtige ont-wikkel-ling.

In welke fase van ‘bewust zijn’  bevindt jij je eigenlijk?

Liefs
Claire en Arie

PS:
Het digitale boek ‘21 manieren om meer bewust te leven‘ kan je een flink eind op weg helpen!

Over de schrijver
In de Franse taal staat ‘clair(e)’ voor ‘helder’, ‘duidelijk’. En Claire is ook mijn naam. Vanaf mijn geboorte ben ik, net als ieder ander, in ontwikkeling. Onbewust en bewust. Vooral de laatste jaren ben ik zeer bewust bezig met datgene wat ik graag wil realiseren. Boven alles is dat 'gelukkig zijn'. Ik heb hoe langer hoe meer een helder inzicht verkregen in de koers die ik in mijn leven wil varen. Het is mij tevens duidelijk geworden dat ik zélf de richting en kwaliteit van mijn leven bepaal en dat ik hiervoor het heft in eigen handen kan en móet nemen. Dit gaat met vallen en opstaan, met teleurstelling en overwinning, met pijn en plezier. Graag wil ik je inspireren door het delen van mijn ervaringen en levenswijsheid. Liefs
Esther Molenaar
Door

Esther Molenaar

op 16 Jan 2017

Welke fase? Jeetje, daar vraag je wat. Ik weet wel in welke fase ik NIET zit. Ik geef niet meer anderen de schuld of de situatie, maar durf voor wat er gebeurt verantwoordelijkheid te nemen. Alleen vind ik het nog lastig om de volgende stap te zetten. Ik ben bewust onbekwaam en ben op weg naar bewust en bekwaam. Dus dat ik met de dingen waar ik me steeds bewuster van wordt ook aan de slag kan. Ik kom wat dat betreft ook steeds dichter bij mijn eigen gevoel en vooral intuïtie. Vroeger stopte ik dat weg, nu luister ik en geef ik die intuïtie een stem, zodat anderen er ook naar kunnen luisteren, zoals mijn partner bijvoorbeeld.

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 16 Jan 2017

Wat een prachtige ontwikkeling Esther. Wat eenmaal in gang gezet is, is niet meer te stoppen. Komt dus helemaal goed met het bewust bekwaam zijn om van daaruit te komen tot onbewust bekwaam. Liefs

Renée Daniëls
Door

Renée Daniëls

op 16 Jan 2017

Net als Esther heb ik geen idee in welke fase ik zit. Kan ook niet: het is een groeiproces en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid groei ik op sommige punten sneller dan op andere. ;-) Ik ben al wel ruim 25 jaar bewust bezig om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat gebeurt in m'n leven. Mijn aandeel daarin te erkennen. De consequenties van m'n eigen daden en keuzes te accepteren. Ook als dat soms minder leuk of minder makkelijk is. Dat deed ik hooguit eerder (meer) vanuit strengheid voor mezelf. Nu weet ik dat ik niks 'fout' kan doen, hooguit 'minder handig'. En steeds vaker voel ik dat ook zo. ;-)

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 17 Jan 2017

Lieve Renée Wat mooi dat je de strengheid naar jezelf los gelaten hebt. En inderdaad fouten maken mag. Handelen vanuit liefde en zachtheid naar jezelf zal je beslist veel opleveren. Dank je wel voor je bijdrage Liefs

sisk
Door

sisk

op 19 Jan 2017

He Claire en Arie, 'bewust zijn' is vibrerend en levendig. Jaaaa! Je kunt er een uitdagend spel van maken om schepper te worden van je eigen leven. Je bent hier ten slotte om te leren. Waarom dan niet vanuit plezier?.... Het gaat niet altijd met plezier, en je voelt je ook niet altijd gelukkig, het is meer in het dankbaarheidsgevoel waar ik de essentie van het leven en het scheppende vermogen van mijn eigen leven ervaar. Dat ik de schrijver ben van mijn eigen levensverhaal, wat alsmaar een nieuwe wending krijgt doordat ik in pijn en de donkere gebieden van mijn leven weer nieuwe parels ontdek. Juist meer samen met mijn gewonde hart door het leven gaan, niet meer gaan verbergen, maar juist de wonden tot littekens gaan transformeren door ze met liefde in het licht te zetten. Zij herinneren mij aan waar ik ooit ben geweest. Wat ik zo mooi vind hoe je schrijft dat je nieuwe dingen in je leven gaat zien als je je ervoor opent, de wonderen op je reis ontmoet, want zo gaat het ook echt! Je ziet wat je je bewust bent, totdat je jezelf een ruimer veld gaat bieden. Heerlijk blog, dank jullie wel! <3 Lieve groet Siska

Claire en Arie Seelen
Door

Claire en Arie Seelen

op 19 Jan 2017

Lieve Siska Wat leuk om een reactie van jou te ontvangen en dan ook nog zo'n zinderende energieke mooie reactie. Blij van je te 'horen'. Laten we elkaar blijven inspireren. Liefs

Siska
Door

Siska

op 19 Jan 2017

Ja, we zitten mooi op een gelijksoortige weg, na onze gezamelijke Hart & Ziel Marketing Academie reis :-)....

Reactie plaatsen